Søløveholdet.


 
Hvem svømmer på Søløveholdet...
Det gør børn fra 4 til ca 5 år. Her er plads til forsigtige børn og til vildbasser. Holdet er for børn uden far og mor i vandet.
 
Hvad laver Søløverne...
Søløverne undervises i basal vandtilvænning, dvs. børnene bliver trygge ved vandet samt får en oplevelse af kroppens reaktioner og muligheder i vandet. Undervisningen er primært lagt an på leg.
Der bliver hoppet fra kant, dykket og lavet mange raketter både på ryg og mave, vi bliver verdensmestre i at puste bobler i vandet, og så lærer vi enkle svømmearter såsom begyndercrawl og svømning på ryggen.
 
Bælter, armvinger og svømmebriller...
Skal barnet have alt dette på? Vi underviser efter konceptet: ingen hjælpemidler, så vi står klar i vandet med hjælpende hænder og holder nøje øje med hvert enkelt barn. Svømmebriller er en god ide. De er gode i vandet og også under bruseren og ved hårvask. Så er der ingen sæbe i øjnene, og hårvask kan skifte fra svært til let og sjovt!
 
Søløver vil også svømme i rent vand...
Alle børn skal vaskes INDEN badetøjet kommer på. Den fine ansigtsmaling fra børnehaven skal også af, ligesom det ikke er en god ide at have smykker på. Lær jeres børn at følge vaskeanvisningerne, der hænger i baderummene. Så bliver det hurtigt en rutine for barnet at vaske sig, som reglerne er. Håret skal skylles og være vådt, når barnet kommer ned i vandet. Går barnet på toilettet i svømmetiden, skal hele vaskeproceduren gentages, inden man går ind i svømmehallen igen.
Jo mere urene vi er - jo flere kemikalier kommer der i vandet!
Efter svømning er det en god ide at blive vasket og også få håret vasket. Der findes en god shampoo ved Matas, der vasker klor helt ud. Den må børn godt bruge.
 
Forældre i hallen...
Det er hyggeligt at se, hvad ens børn laver. Vi har kigge på dage på udvalgte dage i løbet af svømmesæsonen, alle de andre dage har vi forældrefri zone i hallen. I må dog gerne gå med ind og sige farvel samt hente igen efter endt svømning.
Vi skal have børnenes ubetingede opmærksonhed, når de er i vandet, og hvis mor og far sidder og kigger på, er det jer, barnet søger hele tiden. Vi bruger meget tid på at skulle aflede opmærksomhed fra forældre og hindre, at de svømmer hen og lige skal tale eller tisse, eller.... Når der ikke er nogen mor og far i syne, så svømmer de på livet løs og er med 100% hos os. Glæd jer til at komme og se, hvad vi har lært, og lad barnet stolt fortælle om sin første dykning og forventningen om, at det skal I se, når I må kigge på næste gang! Bedsteforældre, der er på besøg og kun er der lige den dag, ja, de får selvfølgelig lov til at blive og kigge, bare vi lige får besked, når I kommer.
 
 
Rart at vide...
Alle skal krydses af ved indgangen til hallen, og der er adgang til omklædningsrummene 15 min før undervisningen.
Inde i hallen står børnene på den gule stribe, inden de får lov til at komme i vandet, og den lærer de også at blive bag, når de færdes i hallen.
Brug skabene i omklædningsrummene, 
Husk ingen sko i omklædningsrummene og lad ikke værdigenstande ligge uden opsyn.
Fotografering er tilladt inde i svømmehallen, men kun efter aftale med instruktøren. Vi skal vide, hvem man skal fotografere, og hvilken familierelation man har til barnet.
Brug af mobiltelefon med kamera i omklædningsrum og svømmehal er ikke tilladt.
Er der særlige hensyn, der skal tages, har barnet epilepsi eller anden sygdom, som vi bør kende til, bedes I sende en mail til svommeleder@slsk.dk omkring dette og også gerne oplyse den ansvarlige instruktør på jeres barns hold omkring dette.
 
 

Målsætninger for Søløve Rød ( Her starter man som regel ).

 

Svømmers alder 4 til 5 år
 Bruges som vejledning til oprykning til blåt hold

Svømmeren skal have opnået følgende færdigheder når vi flytter videre til Søløve blå.

Puste bobler.

Dykke under vand.

Hoppe fra kant på benene, komme til bund og op igen alene.

Lave en forlæns raket med arme langs siden.

Lave en baglæns raket med arme langs siden.

Bevæge sig i vandet ved hjælp af en slange hold i fri arm.

Rutsje alene på rutsjebanen.

Lave en kolbøtte, alene eller med hjælp.

Flyde, evt. med brug af hjælpemiddel (kort slange eller smiley ).

Gå planken ud baglæns alene.

Når man kan disse færdigheder, rykker man videre til Søløve blå 

 

 
 
Målsætninger for Søløve blå

 

Svømmers alder 4 til 5 år
 Bruges som vejledning til oprykning til Delfin eller børn begynder

Svømmeren skal have opnået følgende færdigheder:

Puste bobler.

Hoppe i vandet på benene og selv komme op og ind til kanten.

Lave en forlæns raket med arme langs siden med hovedet i vandet.

Lave en baglæns raket med afslutning i flydestilling.

Lave en kolbøtte alene eller med hjælp forlæns og baglæns.

Lave plaskeben.

Dykke til bunden efter objekt og komme op selv.

 Herefter rykker man videre til Delfin blå eller Børn begynder Rød i det store bassin
 
  
Spørgsmål vedrørende indmeldelse.
Email: svommeleder@slsk.dk
 
 

Nyheder

Instagram

Loading