Delfinholdet.
Her svømmer børn der er rykket op fra Søløveholdene, børn der er helt nye, men som kan og vil modtage undervisning. Alderen på dette hold er 5 og 6 år, andre aldersgrupper skal aftales med svømmeleder.
Delfinerne undervises som et sideløbende hold til Børn Begynder, her er vi blot i varmt vand istedet. vi lægger meget vægt på den basale vandtilvænning, men den er nu indbygget i en anden form for undervisning end på Søløveholdet.
Vi lærer at komme frem og tilbage på alle mulige og umulige måder, lærer at bruge kroppen som et middel til at bevæge sig frem og tilbage i vandet. Her bliver svømmearterne også indlært ved de rigtige navne. Crawl og rygcrawl bliver finpudset med korrekt hovedstilling og rigtige armtag, butterflybevægelserne bliver indlært og vi snuser lidt til brystsvømning. Vi dykker, lærer at svømme langt på en vejrtræning og laver de flotteste spring fra kanterne. Når vi har mulighed for det, tager vi på besøg i det store bassin og svømmer med der. Vi leger stadig øvelserne ind og alle øvelserne er tilpasset til aldersgrupperne. Vi har det rigtigt sjovt!
Vi har undervisende instruktører i vandet, så der er altid en hånd hvis det er nødvendigt.
Rød og blå hold.
Alle bliver delt ind på et rødt eller blåt hold. Blå er dem der kan lidt mere end rød. Når et nyt barn starter, så er det typisk på rødt hold.
Alle børn skal vaskes INDEN badetøjet kommer på. Den fine ansigtsmaling fra børnehaven/skolen skal også af, ligesom det ikke er en god ide at have smykker på. Lær jeres børn at følge vaskeanvisningerne, der hænger i baderummene. Så bliver det hurtigt en rutine for barnet at vaske sig, som reglerne er. Håret skal skylles og være vådt, når barnet kommer ned i vandet. Går barnet på toilettet i svømmetiden, skal hele vaskeproceduren gentages, inden man går ind i svømmehallen igen.
Jo mere urene vi er - jo flere kemikalier kommer der i vandet!
Efter svømning er det en god ide at blive vasket og også få håret vasket. Der findes en god shampoo ved Matas, der vasker klor helt ud. Den må børn godt bruge. Alle børn der er fyldt 7 år skal bruge omklædningsrummene, der passer til barnets køn. Alle børn der kan bade selv skal gerne være alene i baderummet, vi har ikke plads til forældre i badezonen.
Forældre i hallen...
Det er hyggeligt at se, hvad ens børn laver. Det gør man hos os på forskellige tidspunkter, det er indbygget i vores undervisningsplan, der er mulighed for at kigge på og på enkelte dage også at komme med i vandet. Alle de andre dage har vi forældrefri zone i hallen. I må dog gerne gå med ind og sige farvel samt hente igen efter endt svømning.
Vi skal have børnenes ubetingede opmærksonhed, når de er i vandet, og hvis mor og far sidder og kigger på, er det jer, barnet søger hele tiden. Vi bruger meget tid på at skulle aflede opmærksomhed fra forældre og hindre, at de svømmer hen og lige skal tale eller tisse, eller.... Når der ikke er nogen mor og far i syne, så svømmer de på livet løs og er med 100% hos os. Glæd jer til at komme og se, hvad vi har lært, og lad barnet stolt fortælle om sin første dykning og forventningen om, at det skal I se, når I må kigge på næste gang! Bedsteforældre, der er på besøg og kun er der lige den dag, ja, de får selvfølgelig lov til at blive og kigge, bare vi lige får besked, når I kommer.
Rart at vide...
Alle skal krydses af ved indgangen til hallen, og der er adgang til omklædningsrummene 15 min før undervisningen.
Inde i hallen står børnene på den gule stribe, inden de får lov til at komme i vandet, og den lærer de også at blive bag, når de færdes i hallen.
Brug skabene i omklædningsrummene, koster en tier, der kommer retur, når man går hjem igen.
Husk ingen sko i omklædningsrummene og lad ikke værdigenstande ligge uden opsyn.
Fotografering er tilladt inde i svømmehallen, men kun efter aftale med instruktøren. Vi skal vide, hvem man skal fotografere, og hvilken familierelation man har til barnet.
Brug af mobiltelefon med kamera i omklædningsrum er ikke tilladt.
Er der særlige hensyn, der skal tages, har barnet epilepsi eller anden sygdom, som vi bør kende til, bedes I sende en mail til svommeleder@slsk.dk omkring dette. eller skrive på i kommentarfeltet ve tilmeldingen
Vi glæder os til at se jer på delfinholdet
Målsætninger for Delfin rød
Svømmer fra 5 til 6 år
Målsætning bruges som vejledning til oprykning til Delfin blå hold
Svømmeren skal have opnået følgende færdigheder:
v Puste bobler med hovedet under vand.
v Hoppe på benene i vandet og komme op og ind til kanten selv.
v Lave forlæns raket med arme langs siden og ansigtet i vand.
v Lave baglæns raket med arme langs siden og ende i flydestilling.
v Kan lave en kolbøtte alene eller med hjælp.
v Komme fra kant til kant på ryggen med benspark alene.
v Flyde på maven med ansigt i vand og vende rundt på ryggen i flydestilling.
v Lave delfinhop fra kant til kant med afsæt på bund for hvert hop.
Målsætninger for Delfin blå
Svømmer fra 5 til 6 år
Bruges som vejledning til oprykning til børn begynder rød i stort bassin
Svømmeren skal have opnået følgende færdigheder:
v Puste bobler med mund og næse, med hovedet under vand.
v Rotere fra ryg til mave og mave til ryg uden hjælp.
v Springe på ben fra kant, sætte sig på bunden og selv komme op og ind til kanten.
v Slå en forlæns og baglæns kolbøtte alene.
v Bevæge sig fra kant til kant alene på maven.
v Bevæge sig fra kant til kant på ryggen alene.
v Dykke til bunden alene og hente objekt op.
v Bjerge en svømmer ved hjælp af slange fra kant til kant.
v Svømme grov motoriske crawlarme.
v Svømme grov motoriske rygarme.
v Svømme delfinhop fra kant til kant med afsæt på bund for hvert hop.
v Have prøvet vejrtrækning på ryg og mave.
v Have prøvet fly svømmet med rotation hoved og hofte.
v Kan opholde sig i stort bassin lav ende.
v Have prøvet at træde vande
Herefter rykker vi videre til stort bassin på Børn begynder Rød